Télikert közvetlenül a gyártótól

Műanyag

A télikert profilja a műanyag nyílászárók technológiáján alapszik. Költséghatékony, és könnyen kezelhető anyag, gyakran használják kisebb télikerteknél, teraszbeépítéseknél, szélfogóknál. Előnye, hogy ellenáll az UV sugárzásnak, és egyéb környezeti hatásoknak, bármilyen felületkezelés nélkül. Mivel a műanyag nem hővezető, ezért nem történik páralecsapódás sem a fal, sem a padló csatlakozásánál. A Spectrum Premium 70 profilból gyártott télikertek kiváló hő-és hangszigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek.Az ablakok és ajtók 70 mm széles, 6 légkamrás kemény UV- álló műanyagból készülnek, kiváló minőségű Roto vasalatokkal. A kellemes esztétikai látványon túl tökéletesen ellátja feladatát víz, és hangszigetelés terén, különösebb karbantartás nélkül. A Spectrum termékek megfelelnek az összes európai előírásnak, illetve valamennyi minőségi szabványnak.

A Premium 70 Profil előnyei

A Spectrum műanyag nyílászáró a világon mindenütt  elismert DIN EN ISO 9001 minőségi szabvány előírásai szerint készül az anyavállalat folyamatos ellenőrzésével.

 • 6 légkamrás rendszer
 • kiváló hőszigetelési tulajdonságok
 • üveg vastagsága 40 mm-ig
 • 70 mm profilszélesség 
 • modern design
 • különböző profilok különböző beépítési helyzetben
 • nem látható, rejtett vízelvezetés
 • nagy keménységű PVC profil, minden profilban acél merevítés a fokozott stabilitás érdekében
 • egyszerű, szabályozott szellőztetés (Regel-air®)
 • kettős, nagy sűrűségű, szürke tömítés
 • forgó tömítő rendszer a keretekben és szárnyakban
 • környezetbarát anyagok

Ultraframe tetőszerkezet

Cégünk a nagyobb alapterületű valamint az üveg tetejű télikerteknél az Angliából származó Ultraframe tetőrendszert használja, mely biztosítja a biztonsági üveg valamint a hómennyiség teherbírását. Az oldalfalak és a tető csatlakozása a télikert legkritikusabb része. A szerkezet megfelelő merevsége és biztonsága érdekében a télikertek extra erős, egyrészes, extrudált alumínium talpszelemennel készülnek. A rendszerhez tartoznak különféle állítható hajlásszögű tetőcsatlakoztató elemek, csatornafelfüggesztő elemek, illetve egyéb szabadalmaztatott rendszerelemek. Az üvegtartó profil – az alapszellőzést biztosító – beépített szellőzőnyílással készül. A profilok 10-32 mm-es vastagságú üvegezés befogadására alkalmasak, az üvegezés különféle polikarbonát lapokkal vagy üveggel történhet. A félgerinc (gerinc) speciális kialakításának köszönhetően a bonyolultabb tetőformák is könnyedén kivitelezhetők. Csomópontos tetőkialakítás esetén egyedi csatlakozóelemek segítik a könnyű és egyszerű helyszíni szerelést. Az alumínium üvegtartó profil – kialakításából adódóan – másodlagos vízelvezetőként is szolgál. A tetőszerkezet összeállítása nagy figyelemmel történik, ami garantálja a maximális szerkezeti stabilitást és biztonságot.

Beázás elleni védelem

A formatervezett szaruzatnak köszönhetően, illetve abból adódóan, hogy a merevítés nagy része az üvegsík felett van, maximális a fényáteresztés, miközben háromlépcsős védelem gondoskodik a tökéletes vízzárásról. A minőségi tömítések tökéletes és tartós vízszigetelést eredményeznek. A speciális kialakítású szaruzat nem csak a csapadékvíz ellen nyújt védelmet, hanem a kondenzációs páralecsapódást is eljuttatja a vízelvezető csatornába. A profilok találkozásánál pontosan illeszkedő takaróelemek gondoskodnak a vízzárásról. Az Ultraframe télikertek szerkezetének rendkívüli merevsége igen nagy fesztávok alátámasztás nélküli kialakítását is lehetővé teszi, ilyenkor a homlokzatok – megfelelő szerkezetek beépítésével – különösen nagy mértékben nyithatóvá tehetők.

Copyright © 2016. All Rights Reserved. | Created by Peter Halasz