Télikert közvetlenül a gyártótól

Profil

Műanyag

Az általunk alapáron kínált műanyag nyílászárók 6 légkamrás Spectrum profilból, ROTO NT biztonsági vasalatrendszerrel, 4-16-4 Low-e +Argon, Ug=1,1 W/m2K hőszigetelő üvegezéssel készülnek. Ez optimális kombináció a mai igények kielégítésére, mivel megfizethető áron nyújt kielégítő hőszigetelési tulajdonságokat. A hőszigetelési tulajdonságok természetesen igény szerint növelhetők (Pl.: 3 rétegű üvegezés), vagy csökkenthetők (Pl.: pinceablak, szerelő műhely ablaka stb. esetén).

A műanyag ablakok általános jellemzői:

A műanyag ablakok nagy keménységű PVC profilból készülnek. A fokozott stabilitás érdekében, minden profilban acélmerevítések futnak. A fokozott hőszigetelést az úgynevezett légkamrák biztosítják. A leginkább elterjedt profilok három, négy illetve öt légkamrásak, de manapság már használják a hat vagy hét légkamrából álló profilokat is, igaz ezeket általában nem lakossági célokra.

A hőszigetelési képesség másik fontos eleme a kétrétegű hővédő üvegezés, ami szintén többféle paraméterrel készülhet. A két- és a háromrétegű üvegek között is lehet különbség a hőszigetelési tulajdonságot illetően.

A műanyag nyílászárók további kedvező tulajdonságai a hőszigetelési paraméterek mellett, hogy nem igényelnek különösebb karbantartást, nem kell festeni, UV álló, magas kopás- és karcállóságú, és szinte bármilyen alakzat, forma elkészíthető. Nyitási módok: nyíló, toló, bukó.

Fa

Kültéri ajtó- és ablakgyártásunk a H5 profilrendszert, hossztoldott borovi fenyő alapanyagot alkalmazza és ezzel a legkorszerűbb igényeket is ki tudjuk elégíteni. A 4 rétegű festés szélsőséges időjárási körülményeknek is megfelelő, vizes bázisú felületkezelő és környezetbarát technológiával történik.

4 rétegű felületkezelés:

  • szálmegkötő: alkatrészben kerül a felületre, ami a gombakárosítók ellen nyújt védelmet
  • alapozó: impregnáláskor, mártásos eljárással adjuk meg a nyílászárók alapszínét
  • köztes réteg: amely biztosítja a fedő réteg tapadását a felülethez, valamint kitölti az apróbb felületi egyenetlenségeket
  • fedő réteg: megadja a végleges színt és biztosítja az UV védelmet.

Alumínium

Az alumínium, mint modern építőanyag sok területen népszerű. Nyílászáróként közkedvelt könnyű építhetősége és anyagtulajdonságai miatt. Régebben az alumínium ablakok nem voltak elég hatékonyak hőszígetelés szempontjából. A jelenlegi gyártási módoknak köszönhetően ez megváltozott.

Alumínium ablakok előnyei:

Az alumínium ablakok a legellenállóbbak az időjárással szemben. Stabilitás szempontjából az alumínium ablakok és ajtók messze meghaladják a többi anyag tulajdonságait, az azt is eredményezi, hogy gyakran használják ipari létesítményekben is. Sokfajta méret és forma kivitelezését csak az alumínium nyílászáró rendszer teszi lehetővé. Az alumínium nyílászárók nem igényelnek sok karbantartás és extra hosszú élettartammal rendelkeznek. Az egyedi porfestésnek köszönhetően az alumínium szerkezetek szinte bármilyen színben elérhetőek. Az alumínium nyílászárók környezetbarát, 100 %-ig újrahasznosítható anyagból készülnek. Az újfajta gyártási eljárás szerint az alumínium profil külső és belső fele egy jól szigetelő anyaggal meg van szakítva, ezáltal a hőszigetelési érték nagymértékben javul.

Copyright © 2016. All Rights Reserved. | Created by Peter Halasz